Přdstave si, že většina světové populace má nesprávnou víru o Bohu. Zkuste si připustit, že pravda o Bohu je něčím, co si většina lidí neumí vůbec představit. Nebylo by například pozoruhodné, kdyby neexistovala Boží vůle? Nezměnilo by to spoustu věcí?  A myslíte si, že svět jak funguje, je Boží vůlí? A pokud to není vůle Boží, je snad Bůh bezmocný aby s tím něco udělal? A jestliže Bůh není bezmocný, tak proč s tím nic nedělá? A pokud s tím Bůh něco dělá, proč se mu to nedaří? Někteří lidé tvrdí, že je to proto, že mu to lidstvo neumožní. Lidstvo stojí Bohu v cestě za dosažením toho, co Bůh chce. Této myšlence nevěří zrovna málo lidí.  Ovšem je otázka jestli Bůh od nás něco chce. A chce? A je na vině lidstvo, nebo Bohu doopravdy nerozumí? V celé té logice je nějaký zádrhel. Možná právě toto otevírá dveře Satanovi. Je to výborný prostor. Možná celá ta záležitost je součástí  boje i Boha a Satana o lidské duše. Možná je to Bůh sám, jenž umožnuje, aby se děly věci, které jsou proti Boží vůli, neboť si přeje, aby se bitva se Satanem odehrála. Pokud je to pravda, pak je Boží vůlí to, aby byla Boží vůle ignorována.......a v tom případě není Boží vůle vůbec ignorována. Je možné, že Boží vůle je vyjadřena nějakým jiným způsobem? Co potom je Boží vůle? A jak to můžeme poznat? A jsme zase u toho. Jak mohou lidské bytosti vědět, co Bůh chce? A opravdu něco chce? Možná je na čase položit otázku. Máte dojem, že je vůbec možné, abychom to poskládali dohromady? Myslíte si, že je něco, čemu ohledně Boha nerozumíme, přičemž pochopení této věci by mohlo všechno změnit? Myslím si, že odpovědí zní ano. A zde je něco, o čem se většina lidí a církví bojí přemýšlet.  Možná lidé nerozumí něčemu kolem BOha jen proto, že Bůh není vůbec tím, za koho ho lidé považují
Třeba Bůh není oním starým mužem na nebesích s potřebami lidskými. Třeba je Bůh kompletní sumou všeho - doslova všeho se vším, Alfa Omega,,To co je" a možná mimo to nic není. Je-li tomu tak, pak Vy nejste To a To není mimo Vás. Znamená to, že to co chcete Vy , chce i Bůh. Znamená to, že Vaše vůle je i Boží vůle. Co se však stane, když se budeme řídit větou,,Ne jak já míním, ale Tvá vůle bude naplněna"?Co se stane, když se rozhodneme, že za nás má rozhodnout Bůh, a Bůh řekne -- Učiň jak si přeješ? Co se pak stane s touto vůlí, myšlenkou či požadavkem, jestlže řekneme Bohu ,,rozhodni za nás" ale on odpoví ,,Vy se rozhodněte za sebe"?
Jestliže se rozhodnete, že Bůh má rozhodovat za Vás, pak jste stáhli plachty, opustili kormidlo a vydali svou loď na pospas řece, rybníku, moři. Je tomu tak proto, že Bůh doopravdy volí to, co chcete Vy. Řečeno úplně jinými slovy, kdyby Bůh dával něčemu přednost, bylo by to t, že se musíte rozhodnout sami. Jestliže se nechcete rozhodovat a chcete, aby za Vás rozhodoval někdo jiný, pak tu máme problémek. Můžete samozřejmě odvzdar svou budoucnost do ruky osudu, ovšem poryvy osudu, jak jste jistě zjistili, vás poženou dvěma možnými směry. Buďto do bezpečného přístavu, nebo na mělčinu, kde ztroskotáte. Je tomu tak proto, že osud zahrnuje všechny vaše myšlenky, stejně jako myšlenky ostatních. Na prvním místě jsou myšlenky vaše.
Hledáte li Boha aby Vám s tím pomohl, měli byste přemýšlet o odpovědích na otázky -- Co je Boží vůle? Co když je vaše vůle Boží vůlí? A co když se toto týká i kolektivní vůle lidstva? Co když Bůh podporuje klektivné vůli, ale nepodporuje ji?  Přemýšlejte o tom.
Třeba Bůh nechce nic od lidí, ale existuje proto, aby lidem něco dal. A třeba to, co Bůh chce lidem dát, je přesně tím, co lidé chtějí.  O nic více, o nc méně.
A nyní se prosím zamysleme nad další možností.  Přemýšlejte o možnosti, že to, co nazýváme Bohem, byste prostě mohli nazývat životemUvažujte o tom, že pouze nestvořil život. On je Sám Životem, tedy Život je zjevně Bohem.  To není nová téze, možná jste už tuto myšlenku zaslechli, ale zkusili jste se nad ní vážně zamyslet?